(ВІДЕО) На Харківщині викрито чоловіка, який допомагав чоловікам призовного віку виїхати за кордон

НАЗАД
14 травня 2024 11:30

Оформлення медичної документації коштувало 11 тисяч доларів США.

За даними правоохоронців, офіційно непрацевлаштований 44-річний харків’янин розробив план незаконного збагачення. Чоловік підшукував військовозобов’язаних осіб, які мали бажання виїхати за кордон, і пропонував їм свої «послуги». Чоловік зазначав, що може вплинути на працівників однієї з харківських міських клінічних багатопрофільних лікарень, та інструктував «клієнтів» як потрібно себе поводити під час перетину державного кордону. Підозрюваний обіцяв посприяти у видачі документів, які дають право безперешкодно перетинати державний кордон України.

Так, в середині березня 2024 року горе-підприємець повідомив одному з «клієнтів», що може допомогти йому виїхати за межі України у якості особи, що супроводжує свою матір для проходження лікування. Така «послуга» коштувала 11 тисяч доларів США.

Підозрюваний пообіцяв оформити відповідну документацію, у тому числі запрошення з медичного закладу із-за кордону на ім’я матері «клієнта», та наголосив, що жодні обстеження проходити не потрібно і провів ретельний інструктаж, як необхідно себе поводити під час перетину ним державного кордону.

Ввечері 9 травня цього року, під час одержання всієї суми неправомірної вигоди, спільною групою у складі офіцерів Головного оперативно-розшукового відділу 4 прикордонного загону Державної прикордонної служби України, співробітників Харківського управління ДВБ НПУ під процесуальним керівництвом Харківської окружної прокуратури Харківської області, чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 та ч.3. ст. 369-2 кримінального кодексу України

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення вказаного злочину, а також «клієнтів» ділка.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси